Ed zong bij de musicalgroep de Amerberg in Amersfoort. Onder leiding van Jan van Dijkhuizen. 11 oktober 2006 deden ze nog één keer Joseph in de Flint. Ed speelde de rol van één van de broers.

5 en 6 juni 2008 stonden ze met “Musical highlights” in de Flint te Amersfoort.

Ed opende samen met Jan het programma met een medley uit “Cabaret”. En Ed verzorgde voor Greased lightning de choreografie.

4 en 5 juni 2010 stonden ze voor de 2de keer in de Flint met Jesus Christ Superstar. Maar nu in een modern jasje. Ed speelde de rol van Cajaphas, de hogepriester.

Rock Opera RMS TITANIC, het laatste project van Musicalgroep de Amerberg. Een door twee leden geschreven stuk. Met Ed in de rol van Bruce Ismay, de eigenaar van het gigantische schip.

Na 2 verpletterende optredens op 22 en 23 januari 2016 in de Flint in Amersfoort stopt Musicalgroep de Amerberg.


Casting

Lieve Celine – Tele-film bij de Vara 6 april 2013

Op 02 oktober 2012 heeft Ed een Filmshoot gemaakt at Gateway diner, Almere voor een nieuwe telefilm “Lieve Celine”. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Hanna Bervoets met in de hoofdrol Esmee van Kampen.

McDonalds reclamespot

In 1997 speelde hij de hoofdrol in een McDonalds reclamespot. Naar aanleiding daarvan opgetreden als Elvis en John Travolta met Olijvje in de McDonalds op  Belcour in Zeist. Het personeel deed mee met Greased Lightning, boven op de tafels!! De herinneringen aan shows in Annet’s Diner, Disneyland Parijs komen weer boven! It’s Ultramatic!!!!

 


Crooning

Ed heeft ook een passie voor muziek uit de jaren 30 en 40, “Crooning”! Een crooner is een zanger, meestal een man die een ontspannen en intieme houding heeft en zingt met een zachte, lage stem. Deze manier van zingen werd mogelijk met de uitvinding van de microfoon. Vanaf de jaren 30 van de twintigste eeuw werd deze zangstijl populair, vooral in de Verenigde Staten, en het duurde tot de jaren 60. Bing Crosby was één van de eerste. Frank Sinatra volgde en Dean Martin. Tony Bennett. Deze stijl blijft toch populair. Tony Bennett zingt nog steeds en Michael Buble is ook een liefhebber van Jazz en “American standards”. Ed Carree Na bijna een jaar van voorbereidingen trad Ed 12 december 2008 op met docenten van de Zeister muziekschool. Hij vroeg ze om hem te begeleiden tijdens zijn “Tribute to the great crooners”. Met niemand minder dan Paul Poulissen als muzikaal leider. In 2017 begeleide pianist Robert van der Padt Ed in het theatercafé van theater de Kom in Nieuwegein tijdens het lunchpauzeconcert “Tribute to Sinatra”. Ed Carree